Nij Geertgen toegetreden tot selecte groep IVF behandelcentra

Sinds 1 september 2017 zijn wij in het trotse bezit van de IVF vergunning fase 3. Door het verkrijgen van deze vergunning kan voortaan de volledige IVF/ICSI procedure op één locatie en in eigen beheer plaatsvinden. Nij Geertgen is hiermee een volwaardig behandelcentrum met een eigen donorbank in huis. Transport naar samenwerkende laboratoria is door het verkrijgen van de vergunning overbodig geworden.

Vergunninghoudende behandelcentra

Door het bemachtigen van de vergunning, is Nij Geertgen een zogenaamde vergunninghoudende IVF-kliniek geworden. Deze titel werd tot nu toe enkel door een select aantal behandelcentra gevoerd. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloot in juli 2016 het aantal vergunning houdende IVF-klinieken uit te breiden van 13 naar 16 waarna Nij Geertgen een intensief vergunningstraject is ingegaan om de IVF/ ICSI procedure volledig in eigen beheer te kunnen uitoefenen.

Dr. Marieke Schoonenberg (medisch directeur, gynaecoloog): “Nij Geertgen is verheugd en trots om bij de selecte groep van IVF vergunning houdende klinieken te horen. De resultaten van de IVF behandelingen zijn zeer goed te noemen. Van 1 september tot 1 januari zijn er 138 IVF/ICSI behandelingen uitgevoerd en zijn er inmiddels 59 zwangerschappen gerealiseerd.”

Meer nieuws

Met ISO 9001 certificering voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.