Zorg met warmte: zelfstandige kliniek is populair

Hadden kleine medische klinieken eerst vooral een imago van schimmige dokters die tegen torenhoge bedragen sleutelden aan neuzen en borsten, nu laten patiënten er gerust een tumor verwijderen. Zoals bij Alexander Monro in Bilthoven.

Hadden kleine medische klinieken eerst vooral een imago van schimmige dokters die tegen torenhoge bedragen sleutelden aan neuzen en borsten, nu laten patiënten er gerust een tumor verwijderen. Zoals bij Alexander Monro in Bilthoven.

Midden in de bossen. Witte muren, design meubilair, open haard, zacht vloerkleed, een café latte. Je waant je in een luxe wellnesscentrum. Alleen het mutsje op het kale hoofd van een patiënte verraadt dat het hier om ernstige zaken gaat: borstkanker.

Alexander Monro scoort een 9,5 op Zorgkaartnederland.nl. Jaarlijks komen zo’n 1.000 vrouwen hier, in plaats van een ‘gewoon’ ziekenhuis kiezen ze voor de kliniek die pas vier jaar bestaat. De zorgverzekeraar vergoedt de zorg die niet onderdoet voor de behandeling elders. Er zijn oncologen, radiologen, plastisch chirurgen. Ze werken samen met het UMC Utrecht als weefsel moet worden onderzocht of als het ingewikkelder wordt, bijvoorbeeld bij uitzaaiingen of als iemand ook nog een andere ziekte heeft als diabetes.

Korte lijntjes

,We weten hier heel goed wat we wel en niet kunnen en richten ons puur daarop: dat zorgt voor korte wachttijden, korte lijntjes tussen specialisten, een vast aanspreekpunt voor patiënten”, zegt Yvonne Grob van Alexander Monro.

Lees het volledige artikel op AD.nl

Bron: AD.nl

Meer nieuws
8 feb 2018

Vanaf maart geen spreekuren beschikbaar in de avond – verruimde mogelijkheden overdag

Nij Geertgen is continu op zoek naar verbetermogelijkheden om de behandelingen voor patiënten zo effectief en efficiënt mogelijk in te richten. De spreekuren in de avond werden tot nu toe enkel ingezet voor het maken van echo’s. Vanaf maart 2018 stoppen de avondspreekuren.

Meer informatie
1 feb 2018

Nij Geertgen toegetreden tot selecte groep IVF behandelcentra

Sinds 1 september 2017 zijn wij in het trotse bezit van de IVF vergunning fase 3. Door het verkrijgen van deze vergunning kan voortaan de volledige IVF/ICSI procedure op één locatie en in eigen beheer plaatsvinden. Nij Geertgen is hiermee een volwaardig behandelcentrum met een eigen donorbank in huis. Transport naar samenwerkende laboratoria is door het verkrijgen van de vergunning overbodig geworden.

Meer informatie

Met ISO 9001 certificering voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.