Team

De eerste keer een vruchtbaarheidskliniek binnenlopen is voor veel mensen een hele stap. Dat begrijpen we bij Nij Geertgen als geen ander. We zorgen er dan ook voor dat onze kliniek zo laagdrempelig mogelijk is. Dat doen we door een persoonlijke benadering; onze medewerkers staan voor u klaar met gedegen advies, een goed en open gesprek en doeltreffende behandelingen. Nij Geertgen is een kliniek waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Onze vruchtbaarheidskliniek heeft volop expertise in huis. De medewerkers zijn goed geschoold, ervaren, op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hebben bovendien bewust gekozen voor het werken in een fertiliteitskliniek. Het zijn de mensen die de drempel van Nij Geertgen zo laag mogelijk houden.

Maak hieronder kennis met ons team.

Maak kennis met ons team

Pleun Ketelaars

Fertiliteitsarts

BIG: 19915639001

X

Pleun Ketelaars

Fertiliteitsarts

Pleun Ketelaars behaalde in 2012 haar artsexamen aan het Radboud Universitair Medisch Centrum te Nijmegen. Vervolgens werd zij werkzaam op de afdeling Gynaecologie van datzelfde ziekenhuis. Sinds september 2016 werkt Pleun als fertiliteitsarts bij Nij Geertgen. Naast haar werk bij Nij Geertgen, zet Pleun zich actief in voor het vrouw-vriendelijker maken van het bevolkingsonderzoek voor baarmoederhalskanker.

“De fertiliteit is een prachtig vakgebied. Samen met de patiënte (en haar partner) streef je naar de beste behandeling. Ik heb gekozen voor het werken bij Nij Geertgen, omdat je hier de patiënte ECHT centraal kunt stellen.”

Marloes Verhulst

Psycholoog

X

Marloes Verhulst

Psycholoog

Marloes Verhulst is opgeleid als psycholoog in Nijmegen aan de Radboud Universiteit. Daarna is zij verder geschoold in eft-relatietherapie en rouwtherapie. Sinds 2011 is Marloes werkzaam bij Nij Geertgen op het terrein van de reproductieve psychologie.

Marloes: ‘’Binnen de kliniek is mijn taak tweeledig. Enerzijds begeleid ik mensen met een onvervulde kinderwens en anderzijds ben ik actief om mensen te helpen wanneer zij te maken krijgen met donatie en onconventioneel ouderschap. Verliesverwerking is vaak een vergeten onderdeel in de mentale gezondheidszorg. Een onvervulde kinderwens is een heel onzichtbaar verlies. Zowel de omgeving als mensen zelf hebben hier vaak te weinig oog voor. Dit kan leiden tot problemen in de relatie, maar is ook van invloed op de relatiewens van singles. Mensen krijgen er last van binnen sociale kring of het leidt tot overvraging en burn-out achtige klachten.

De grootste valkuil is je verliezen in de medische mogelijkheden zonder je eigen grenzen daarin te bemerken.

Binnen het overwegen van de consequenties bij onconventioneel ouderschap, denkt de een te veel na en de ander te weinig. Daar zoeken we een balans in. Men heeft vaak geen concrete vragen, waarschijnlijk omdat het een onbekende wereld is, terwijl die latent wel aanwezig zijn. Mijn werk gaat in beide takken veelal over verbinding en hechting, het voornaamste goed voor elk mens als je het mij vraagt, maar dus ook over het verdriet dat dat kost als dat verloren gaat.

Als neventaken ben ik bestuurslid van de SIG Gameetdonatie en Onconventioneel Ouderschap commissie van de NVOG. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd samen met collega’s uit Nederland en België bezig met het opzetten van beroepsvereniging Point voor counselors binnen de fertiliteit. Zodat er meer zichtbaarheid en verbinding ontstaat en kwaliteit gewaarborgd kan gaan worden‘’

Judith Zegers

Psycholoog

X

Judith Zegers

Psycholoog

Judith Zegers heeft psychologie gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, afstudeerrichting klinische psychologie. Na afronding van de opleiding heeft Judith eerst gewerkt als onderzoeker, maar sindsdien al sinds vele jaren als behandelaar. Onder andere in een eetstoorniskliniek en op het gebied van re-integratie en eerstelijnsaanpak. Hierdoor heeft Judith veel ervaring opgedaan met thema’s als overbelasting, burn-out klachten, depressies en angsten, verlies en rouw, grenshantering en persoonlijke ontwikkeling.

Judith: ‘Sinds begin 2010 werk ik als psycholoog bij Nij Geertgen. Een bijzondere werkplek! Ik vind het heel mooi om mensen te kunnen begeleiden met hun kinderwens. Zo’n diep gevoelde wens maakt dat het een intensief proces kan zijn. Vanuit eerdere werkplekken heb ik tools meegenomen om mensen hierin goed te kunnen ondersteunen. Ook weet ik uit eigen ervaring hoe het is als kinderen krijgen niet vanzelfsprekend is en kan ik me inleven in de situaties waarin je terecht kan komen. Ik vind het leuk om me actief te houden op mijn vakgebied. Ik volg daarom regelmatig nascholingen. Ook geef ik les aan de Hogeschool in Nijmegen en Arnhem.
Of je nu blij bent dat je kan beginnen of juist opziet tegen de zoveelste stap in jouw traject: als ik je kan helpen, doe ik dat graag.’’

Sjors Veenendaal

Counselor

X

Sjors Veenendaal

Counselor

Sjors Veenendaal is sinds 2021 werkzaam bij Nij Geertgen als counselor, waar hij wensouders psychosociaal begeleidt bij hun kinderwens. Hij is opgeleid als social worker aan de Hogeschool Utrecht.

Sjors is ervaringsdeskundige op het gebied van adoptie en draagmoederschap in zowel binnen- als buitenland en weet uit ervaring dat het niet vanzelfsprekend is om
een kind op de natuurlijke manier te kunnen krijgen.

Sjors heeft naast zijn werk bij Nij Geertgen zijn eigen praktijk op het gebied van counseling rondom draagmoederschap voor binnen- en buitenland. Als neventaak is
hij bestuurslid bij stichting Meer Dan Gewenst, de Nederlandse stichting voor regenbooggezinnen.

Sjors: “Alle wensouders en donoren die ik spreek hebben hun eigen verhaal, emoties, uitdagingen en verwachtingen en dat maakt elke kinderwens uniek. Ik vind het mooi
om deel uit te maken van het proces en zonder oordeel mee te denken over de invulling van die kinderwens, waarbij voor mij het belang van het kind en de tevredenheid van patiënten altijd centraal staat.”

Dolf Wissmann

Fertiliteitsarts

BIG: 69024970501

X

Dolf Wissmann

Fertiliteitsarts

Dolf Wissmann is in 1988 afgestudeerd als arts. Vervolgens was hij werkzaam in de farmaceutische industrie. In 1990 startte Dolf als arts bij St.Geertgen. In diezelfde tijd was hij werkzaam op de afdeling IVF van het UMC Utrecht. In 1995 werd Dolf fertiliteitsarts in het St. Joseph Ziekenhuis te Veghel. In 2004 kwam hij terug bij Geertgen. In 2014 ging Dolf mee onder de nieuwe leiding van Nij Geertgen.

“Via de farmaceutische industrie ben ik geïnteresseerd geraakt in de fertiliteitsproblematiek. Via gynaecoloog Ruis (St. Geertgen) kwam ik zo terug in de patiëntenzorg. Door maatwerk te kunnen bieden binnen de kaders van de richtlijnen hoop je dat de zwangerschapswens van patiënten in vervulling mag gaan. Deze vorm van begeleiding van patiënten geeft mij nog steeds ontzettend veel voldoening.”

Monique Brandes

Gynaecoloog

BIG: 89066373501

X

Monique Brandes

Gynaecoloog

Monique Brandes studeerde van 2000 tot 2006 Geneeskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hierna werd zij fertiliteitsarts in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in ‘s-Hertogenbosch. Van 2007 tot 2011 deed Monique haar promotie project ‘Observational studies in reproductive medicine’ aan het JBZ en Universitair Medisch Centrum Radboud in Nijmegen (UMCR). In dezelfde periode volgde ze haar opleiding tot gynaecoloog. Deze rol vervulde ze in 2017-2018 in het Leids Universiteit Medisch Centrum (LUMC) en daarna in het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis Tilburg (ETZ). Vanaf augustus 2018 versterkt Monique als gynaecoloog het artsenteam van Nij Geertgen.

“Fertiliteit is een gevarieerd vakgebied met een prachtig doel; namelijk het vervullen van een kinderwens. Meestal lukt dat en zie je blijdschap en dankbaarheid dat de huidige behandelingen bestaan. Het is ook een uitdaging de patiënten die er langer over doen om zwanger te worden, goed door het traject te loodsen. Want kinderwens en behandeling daarvoor vergt niet alleen medisch/biologisch maar ook psychische begeleiding. Met oog voor de mens als totaal. Het begeleiden van (een) wensouder(s) over het pad dat kan leiden tot het in vervulling gaan van hun grootste wens vind ik het mooiste aan mijn vak.”

Kathrin Fleischer

Gynaecoloog

X

Kathrin Fleischer

Gynaecoloog

Kathrin Fleischer studeerde begin jaren negentig geneeskunde aan de Universiteit van Leipzig (Duitsland) waarna ze in 1999 in Nederland begon te werken. In 2002 startte ze haar specialisatie opleiding tot gynaecoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum – LUMC en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Kathrin subspecialiseerde hierna aan het Erasmus MC in Rotterdam en ging in 2010 werken als gynaecoloog in het Radboudumc in Nijmegen. In 2015 werd zij daar het hoofd van de afdeling voortplantingsgeneeskunde. In haar laatste functie voordat zij bij Nij Geertgen – Kinderwenscentrum startte, werkte Kathrin als gynaecoloog en medisch directeur bij Kinderwunschzentrum Düsseldorf in Duitsland.

Kathrin: ‘’Mensen begeleiden bij hun kinderwens is iets bijzonders. Vaak komt de wens uit, soms na een lange periode van wachten, vechten en strijden. Soms loopt het anders af en gaat de wens niet in vervulling. Ik ben geïnteresseerd in de personen, de mensen die voor mij zitten. Ik probeer samen met hen een weg te vinden waarbij zij het gevoel hebben ‘’Ik heb er alles aan gedaan“. De goede weg vinden is soms een hele zoektocht. Belangrijk vind ik dat je als arts grenzen kunt benoemen: niet alles wat mogelijk lijkt kan ook. Mensen zijn verschillend en iedereen heeft andere behoeften. Voor mij is de grootste uitdaging om samen te kijken waar de behoeften liggen en waar wij medisch, maar ook psychologisch optimaal kunnen ondersteunen.’’

Patricia Kooyman-Koetje

Fertiliteitsarts

BIG: 79912048501

X

Patricia Kooyman-Koetje

Fertiliteitsarts

In 2009 rondde Patricia haar studie geneeskunde af aan de Universiteit van Maastricht en begon zij als arts-assistent gynaecologie in het Laurentius ziekenhuis in Roermond. Hier werkte zij ruim een jaar alvorens voor de liefde te vertrekken naar Engeland. Hier werkte Patricia 6 jaar lang en startte zij een studie tot gynaecoloog. In 2017 verhuisde Patricia samen met haar gezin terug naar Nederland. Sindsdien is ze werkzaam bij Nij Geertgen als fertiliteitsarts.

“Sinds 2017 ben ik hier werkzaam en vind ik heel erg bijzonder om mensen te mogen helpen om hun kinderwens te realiseren. De diversiteit aan patiënten en problematiek maakt dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.”

Carola Backx

Gynaecoloog

BIG: 89019757801

X

Carola Backx

Gynaecoloog

In 1990 rondde Carola Backx haar specialisatie gynaecologie in Rotterdam af. Een van haar opleiders was Bert Alberda, de grondlegger van de IVF in Nederland. Hij is voor Carola altijd een grote inspirator gebleven.

Na haar specialisatie werkte Carola vele jaren in het MMC in Eindhoven. Hier heeft zij het vak in de volle breedte uitgeoefend. Fertiliteit bleef haar hierbij het meeste boeien. Vanaf 2005 is Carola parttime actief bij Nij Geertgen.

‘‘Ik werk met veel plezier bij Nij Geertgen. We werken met een fijn team van artsen en verpleegkundigen met één duidelijke, gemeenschappelijke missie om iedereen met een kinderwens te helpen in het realiseren van hun grote droom.’’

Marieke Schoonenberg

Gynaecoloog en medisch directeur

BIG: 19057782301

X

Marieke Schoonenberg

Gynaecoloog en medisch directeur

In 1995 startte Marieke in Nijmegen met haar studie Geneeskunde. Met het afsluitende coschap in Tanzania was het tijd om in 2002 te gaan starten als assistent Gynaecologie in het Bernhoven Ziekenhuis. Voor de specialisatie tot gynaecoloog is Marieke werkzaam geweest in het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem, UMC Radboud te Nijmegen en het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ’s Hertogenbosch.

Als gynaecoloog is Marieke gestart in het ETZ te Tilburg. Echter na 1,5 jaar bleef de behoefte naar meer kennis en ervaring aanwezig. Voor verdieping ging Marieke 2 jaar werken in het UZ in Gent (België). Hierna was zij in augustus 2015 klaar voor de volgende uitdaging: Medisch directeur en gynaecoloog bij Nij Geertgen.

“Als medisch directeur en leidende gynaecoloog ben ik binnen Nij Geertgen verantwoordelijk voor onze patiëntenzorg. Ik heb bewust gekozen voor het fertiliteitsvakgebied én de missie van Nij Geertgen: wij zijn er voor iedereen met een kinderwens. Ik vind het mooi om mensen te begeleiden bij hun vragen, zorgen, emoties, verwachtingen etc. Dat we samen het gehele traject doorlopen en ik het verschil voor ze kan maken.

Ik ben duidelijk in wat ik wel en niet kan betekenen voor mijn patiënten, maar ik sta altijd open voor persoonlijke wensen en dialoog. We bepalen zo samen met de patiënt wat er gebeurt en waar we wel of niet voor gaan. De zorg is bij ons echt patiëntgericht en op maat. Met alle focus op het realiseren van dé grote wens van onze patiënten.”

Danielle Bax

Fertiliteitsarts

BIG: 69061012601

X

Danielle Bax

Fertiliteitsarts

Na haar studie geneeskunde in Maastricht startte Danielle op de afdeling gynaecologie in het Laurentiusziekenhuis in Roermond. Daarna was ze 2 jaar actief in het Canisius Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen. Vervolgens is Danielle als Fertiliteitsarts aan de slag gegaan in Roermond. Na 5 jaar daar gewerkt te hebben is ze in 2011 bij Nij Geertgen aan de slag gegaan.

“Fertiliteit is een leuk en interessant vakgebied binnen de Gynaecologie. Het bestaat uit verschillende facetten die wij in dit behandelcentrum geheel kunnen bieden en uitdiepen. De patiëntengroep spreekt mij erg aan. Wat ik het mooiste aan mijn vak vind? Als het uiteindelijk lukt om met wat puzzelwerk de juiste behandeling voor iemand uit te stippelen zodat ze gezond en zwanger hier weg gaan!”

Met ZKN keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.

Nij Geertgen is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.

Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees meer over cookies