Heb je vragen waarop je graag een antwoord wilt voordat je besluit of je zwanger wilt worden? Wil jij graag zwanger worden, maar lukt dit niet? Wil je zwanger worden zonder partner of met een partner van hetzelfde geslacht? Of wil jij graag een second opinion omdat je eerder elders onder behandeling was voor vruchtbaarheidsproblemen? Neem dan contact op met Nij Geertgen.

Je mag jezelf aanmelden via onze website: www.nijgeertgen.nl/aanmelden. Je ontvangt dan binnen 10 werkdagen een afspraakbevestiging voor een intakegesprek bij een van onze artsen. Voor deze intake heb je een verwijsbrief nodig.

Je mag jezelf aanmelden via onze website: www.nijgeertgen.nl/aanmelden. Je ontvangt dan binnen 10 werkdagen een afspraakbevestiging voor een intakegesprek bij een van onze artsen. Voor deze intake heb je een verwijsbrief nodig.

Voor een intakegesprek kun je doorgaans binnen 4 tot 6 weken terecht.

Bij het intakegesprek spreken we jullie graag samen, tenslotte hebben jullie samen een kinderwens. Jullie dienen je beide aan te melden via onze website, met ieder een eigen (uniek) e-mailadres en telefoonnummer.

Wij hanteren geen strikte leeftijdsgrens, maar vruchtbaarheidsbehandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar tot en met de leeftijd van 42 jaar. Ben jij 43 jaar of ouder? Dan ben je nog steeds welkom! Behandeling met eigen eicellen is mogelijk tot 45 jaar. Je dient je daarbij wel te realiseren dat alle kosten voor jouw rekening komen en dat een behandeling niet gegarandeerd kan worden.

Ingevroren embryo’s die zijn ontstaan uit een eerdere IVF/ICSI behandeling, mogen in principe tot een leeftijd van 50 jaar worden teruggeplaatst. Voorafgaand aan een eventuele terugplaatsing wordt door het behandelteam samen met jou een risico-inschatting gemaakt. Daarbij wordt jouw gezondheidssituatie bekeken,wordt er een inschatting gemaakt van de succeskans én de veiligheid voor jou en het kindje. Op basis daarvan wordt al dan niet gestart met de behandeling.

Voor spoedgevallen en dringende zaken zijn wij buiten kantoortijden (dus ook in het weekend) te bereiken op het reguliere nummer: 0492-366634. Kies vervolgens voor de optie ‘spoedarts’. Het nummer staat doorgeschakeld naar de dienstdoende arts. Let op: de spoedlijn is niet bedoeld voor het doorgeven van positieve ovulatietesten of je 1ste menstruatiedag. Vul hiervoor ons formulier in,  dan nemen wij contact met je op.

  • Uiterlijk één week voor het intakegesprek ontvangen we graag alvast een kopie van jouw medisch dossier van eerdere vruchtbaarheidsbehandelingen/onderzoeken. Daarnaast ontvangen wij ook graag de verplichte verwijsbrief van jouw huisarts of gynaecoloog. Denk je er ook aan de vragenlijst in het klantenportaal tijdig in te vullen?
  • Op de dag van het eerste bezoek neem je een geldig identiteitsbewijs mee.

  • Afspraken die niet cyclus gebonden zijn (zoals intake- en beleidsgesprekken) worden alleen op doordeweekse dagen gepland.
  • Cyclusgebonden afspraken zoals inseminaties en IVF/ICSI-puncties gaan ook in het weekend gewoon door. Echo’s die niet kunnen wachten tot maandag worden ook in het weekend gepland .

  • We streven er naar dat gesprekken bij dezelfde arts (jouw hoofdbehandelaar) plaatsvinden. Voor echo’s en andere cyclusgebonden afspraken is het afhankelijk van welke arts of echo/IUI verpleegkundige dienst heeft.

Ja, je hebt een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. Wij zijn aangesloten bij Zorgdomein, de verwijzing kan dus digitaal verstuurd worden door de verwijzer. Heb je geen verwijsbrief, dan ben je een ‘zelfverwijzer’ en komen de kosten voor eigen rekening.

Ja. Wij werken samen met een aantal Europese spermabanken: ESB, Cryos en BORN. Daarnaast heeft Nij Geertgen ook een eigen spermabank.

Ja dat kan zeker! De vrouw die (als eerste) zwanger wil worden mag zichzelf als eerste aanmelden en de partnergegevens mogen daar vervolgens onder ingevuld worden.

Ja dat kan zeker.

Ja. Om aangeboren afwijkingen bij kinderen te voorkomen, raden wij aan om vanaf minstens vier weken vóór de bevruchting één tablet foliumzuur per dag te gaan gebruiken. Begin er bijvoorbeeld al mee wanneer je stopt met de pil. Gebruik foliumzuur tot en met tien weken na jouw laatste menstruatie. Foliumzuur is zonder recept verkrijgbaar bij drogist en apotheek in tabletten van 0,4 en 0,5 mg (= 400 of 500 microgram). Het is soms ook al toegevoegd aan multivitaminen-preparaten.

Meestal begint de menstruatie met bruinige afscheiding, daarna komt er helderrood bloedverlies. Wanneer dit helderrode bloedverlies vóór 18.00 begint, mag je deze dag als eerste cyclusdag aanhouden. Indien het helderrode bloedverlies na 18.00 uur is, mag je de volgende dag als jouw eerste cyclusdag noteren. Als je twijfelt over je beginnende menstruatie start je nog niet met medicatie en overleg je telefonisch met een van onze verpleegkundigen. Je hoeft hiervoor niet de spoedlijn te bellen; telefonisch overleg de volgende dag is afdoende.

Als je zwanger wilt worden is het van belang dat je lichaam in goede conditie is en jij goed geïnformeerd de behandeling instapt. Heb je vragen, stel ze! Ons team helpt je graag. Tijdens de behandeling kun je soms last hebben van de hormonen. Bij klachten kun je altijd telefonisch overleggen met de verpleegkundige.

Het gebruik van hormonen kan soms leiden tot een gevoelige buik, stemmingswisselingen, hoofdpijn en pijn bij het injecteren. Dit kan per medicijn en persoon anders zijn, zie de bijsluiters op onze website.

Ja, onder invloed van vrouwelijke hormonen (Oestrogenen) die door de rijpende ei blaasjes aan het bloed worden afgegeven, ontstaat er meer vaginale afscheiding.

Het is heel normaal dat het omhulsel weer snel naar buitenkomt, gepaard gaande met afscheiding. De werkzame stoffen die in de capsule zitten zijn dan al via de schedewand in het bloed opgenomen. Inlegkruisjes zijn meestal wel nodig. Was jezelf vaginaal niet met zeep, dit ter voorkoming van een schimmelinfectie. Mocht de schimmelinfectie echter toch optreden, dan kun je contact opnemen via het telefonische spreekuur of via de huisarts. Geef bij de voorschrijvende arts aan dat je een kinderwens hebt en dat je bezig bent met een vruchtbaarheidsbehandeling.

Onze artsen bekijken per situatie wanneer iemand met Utrogestan mag starten. Je krijgt in dat geval een formulier van ons mee met de datum waarop je zou moeten starten en hierop staat ook tot wanneer je Utrogestan dient te gebruiken.

Gebruik van hormonen kan onder andere hoofdpijnklachten geven, je mag daarvoor paracetamol innemen.

Tijdens de behandeling mag je alle medicijnen innemen die zonder doktersrecept te verkrijgen zijn. Krijg je een recept van een arts, maak dan vooraf bij deze arts kenbaar dat je een zwangerschapswens hebt. Informeer jouw fertiliteitsarts welke medicijnen je voor de behandeling gebruikt of gaat gebruiken. Gebruik je al medicijnen voordat je met de behandeling start, geef dan jouw behandelend arts door welke medicijnen dat zijn. Na de embryo-terugplaatsing dien je voorzichtiger om te gaan met medicijnen. Paracetamol mag zonder overleg gebruikt worden.

Mits jij het prettig vindt mag dit allemaal, tenzij je andere voorschriften heeft gekregen van het fertiliteitsteam. Bij een IVF/ICSI behandeling raden wij werken af op de dag van de punctie, doe het die dag echt rustig aan. Je mag, doordat je medicijnen van ons hebt gekregen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, die dag géén auto rijden.

Ja, dat mag. Na de terugplaatsing van een embryo bij voorkeur geen röntgenstralen i.v.m. een mogelijke zwangerschap.

Ja, je kunt tijdens jouw behandeling zelf een afspraak maken met onze psychologen of bij de verpleegkundigen van team Extra Steun.

Je meldt jouw positieve LH-test door middel van ons formulier. De verpleegkundige neemt dan contact met je op.

Nee, je hebt geen invloed om de kans op een zwangerschap te verhogen. Je mag eigenlijk alles: tillen, vrijen, sporten, werken etc. Wel wordt met klem afgeraden verdovende middelen (drank, drugs, nicotine etc.) te gebruiken. Leef gezond, eet gevarieerd, beweeg, zorg voor voldoende rust en vermijd stressvolle situaties. Verder ben je voorzichtig met medicijnen en vermijd je röntgenstralen.

We spreken pas van menstruatie bij helderrood bloedverlies. Bij bruine afscheiding is geen uitsluitsel te geven over het resultaat van de behandeling. Je moet nog even afwachten. Pas als je een duidelijke menstruatie hebt of een negatieve zwangerschapstest op de voorgeschreven dag, ben je niet zwanger.

Afhankelijk van het aantal follikels bij jouw vorige behandeling, kan er geadviseerd worden een maand rust te nemen. Is er verder geen medische indicatie en de planning laat het toe, dan kun je direct door met de behandeling.

Bij een heteropaar ontvangt ook de mannelijke partner een factuur voor het intakegesprek (tenzij je komt voor KID-behandelingen). Jullie hebben tenslotte samen een kinderwens en ook zijn medische voorgeschiedenis wordt geëvalueerd alsmede een sperma onderzoek. Dit is een landelijk geldende afspraak, welke zo bepaald is door de Nederlandse Zorgautoriteit NZa.

De actuele tarieven van het intakegesprek en behandelingen kun je vinden onder tarieven op onze website.

Dat hangt ervan af of wij een contract hebben met jouw zorgverzekeraar.

  • Hebben wij een contract met jouw zorgverzekeraar dan wordt jouw behandeling volledig (100%) vergoed.
  • Hebben wij géén contract en heb je géén vrije keuze/restitutiepolis dan wordt jouw behandeling deels (70%-80%) vergoed.
  • Indien je een vrije keuze/restitutiepolis hebt dan wordt, ongeacht of er een contract is met Nij Geertgen, 100% van het marktconforme tarief vergoed.

Twijfel? Neem voor de zekerheid contact op met jouw zorgverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen hoeveel er vergoed wordt als je bij ons onder behandeling gaat.
Weten met welke verzekeringsmaatschappijen Nij Geertgen een contract heeft? Zie daarvoor het item verzekeringen op onze website.

Je krijgt de factuur thuis gestuurd omdat wij met jouw zorgverzekeraar geen contract hebben. Wij verzoeken je de factuur aan ons te betalen en de factuur daarna in te dienen bij jouw zorgverzekeraar. Je krijgt dan, afhankelijk van je polis, alles of een percentage van de behandeling vergoed.

Nee, er zijn in Nederland altijd kosten verbonden aan een intake met een arts. Zie daarvoor onze tarievenlijst. Je bent na het intakegesprek niet verplicht ook daadwerkelijk een behandeling bij ons te starten. Ook is de kliniek niet verplicht jou een behandeling aan te bieden.

Persoonlijke benadering

Nij Geertgen is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.

Veilig

Bij Nij Geertgen zit je goed; in ons centrum werken wij veilig.

Doeltreffend

Nij Geertgen staat jou bij met succesvol gebleken behandelingen.

Ruime ervaring

Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Met ZKN keurmerk voldoen wij aan alle eisen voor kwaliteitsmanagement.
Nij Geertgen is in bezit van de Freya Pluim. Hiermee voldoen we aan de kwaliteitscriteria die door Freya zijn opgesteld.
Onze website maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Klik op 'Ik ga akkoord' om toestemming te geven voor het plaatsen van cookies. Lees meer over cookies