Zit u met vragen waarop een antwoord moet komen, voordat u besluit of u zwanger wilt worden? Wilt u graag zwanger worden, maar lukt dit niet? Wilt u zwanger worden zonder partner of met een partner van hetzelfde geslacht? Of wilt u een second opinion omdat u eerder elders onder behandeling was voor vruchtbaarheidsproblemen? Neem dan contact op met Nij Geertgen.
U mag zich aanmelden via onze website: www.nijgeertgen.nl/aanmelden. U ontvangt dan binnen 10 werkdagen een afspraakbevestiging voor een intakegesprek bij een van onze artsen. Voor deze intake heeft u een verwijsbrief nodig.
U mag zich aanmelden via onze website: www.nijgeertgen.nl/aanmelden. U ontvangt dan binnen 10 werkdagen een afspraakbevestiging voor een intakegesprek bij een van onze artsen. Voor deze intake heeft u een verwijsbrief nodig.
Voor een intakegesprek kunt u binnen 4 tot 6 weken terecht.
Bij het intakegesprek spreken we u graag samen, u heeft tenslotte samen een kinderwens. U dient zich beide aan te melden op onze website, met een eigen (uniek) e-mailadres en telefoonnummer.
Wij hanteren geen strikte leeftijdsgrens, maar vruchtbaarheidsbehandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar tot en met de leeftijd van 42 jaar. Bent u 43 jaar of ouder? Dan bent u nog steeds welkom! U dient zich daarbij wel realiseren dat alle kosten voor uw rekening komen en dat een behandeling niet gegarandeerd kan worden.
Ingevroren embryo’s die zijn ontstaan uit een eerdere IVF/ICSI behandeling, mogen in principe tot een leeftijd van 50 jaar worden teruggeplaatst. Voorafgaand aan een eventuele terugplaatsing wordt door het behandelteam samen met u een risico-inschatting gemaakt. Daarbij wordt uw gezondheidssituatie bekeken,wordt er een inschatting gemaakt van de succeskans én de veiligheid voor u en het kind. Op basis daarvan wordt al dan niet gestart met de behandeling.
Voor spoedgevallen, dringende zaken, zijn wij buiten kantoortijden (dus ook in het weekend) te bereiken op het reguliere nummer: 0492-366634 en dan kiest u voor de optie ‘spoedarts’. Het nummer staat doorgeschakeld naar de dienstdoende arts. Let op: de spoedlijn is niet bedoeld voor het doorgeven van positieve ovulatietesten of uw 1ste menstruatiedag. U mag daarvoor een e-mail sturen naar info@nijgeertgen.nl. Vermeld bij een positieve ovulatietest uw naam, geboortedatum, telefoonnummer waarop u te bereiken bent en uw 1ste dag van uw laatste menstruatie. Dan nemen wij contact met u op.
- Uiterlijk één week voor het intakegesprek ontvangen we graag alvast een kopie van uw medisch dossier van eerdere vruchtbaarheidsbehandelingen/onderzoeken. Daarnaast ontvangen wij ook graag de verplichte verwijsbrief van uw huisarts of gynaecoloog. Denkt u er ook aan de vragenlijst in het klantenportaal tijdig in te vullen?
- Op de dag van het eerste bezoek neemt u uw geldige identiteitsbewijs mee.
- Afspraken die niet cyclus gebonden zijn (zoals intake- en beleidsgesprekken) worden alleen op doordeweekse dagen gepland.
- Cyclusgebonden afspraken zoals inseminaties en IVF/ICSI-puncties gaan ook in het weekend gewoon door. Echo’s die niet kunnen wachten tot maandag worden ook in het weekend gepland .
- We streven er naar dat gesprekken bij dezelfde arts (uw hoofdbehandelaar) plaatsvinden. Voor echo’s en andere cyclusgebonden afspraken is het afhankelijk van welke arts of echo/IUI verpleegkundige dienst heeft.
Ja, u heeft een verwijzing van de huisarts of medisch specialist nodig. Wij zijn aangesloten bij Zorgdomein, de verwijzing kan dus digitaal verstuurd worden door de verwijzer. Heeft u geen verwijsbrief, dan bent u zelfverwijzer en komen de kosten voor eigen rekening.
Ja. Wij werken samen met twee Deense spermabanken: ESB en Cryo. Daarnaast heeft Nij Geertgen ook een eigen spermabank.
Ja dat kan zeker.
Ja dat kan zeker.
Ja. Om aangeboren afwijkingen bij kinderen te voorkomen, raden wij aan om vanaf minstens vier weken vóór de bevruchting één tablet foliumzuur per dag te gaan gebruiken. Begin er bijvoorbeeld al mee als u stopt met de pil. Gebruik foliumzuur tot en met tien weken na uw laatste menstruatie. Foliumzuur is zonder recept verkrijgbaar bij drogist en apotheek in tabletten van 0,4 en 0,5 mg (= 400 of 500 microgram). Het is soms ook al toegevoegd aan multivitaminen-preparaten.
Meestal begint de menstruatie met bruinige afscheiding, daarna komt er helderrood bloedverlies. Wanneer dit helderrode bloedverlies vóór 18.00 begint, mag u deze dag als eerste cyclusdag aanhouden. Indien het helderrode bloedverlies na 18.00 uur is, mag u de volgende dag uw eerste cyclusdag noteren. Als u twijfelt over uw beginnende menstruatie start u nog niet met medicatie en overlegt u telefonisch met een van onze verpleegkundigen. U hoeft hiervoor niet de spoedlijn te bellen; telefonisch overleg de volgende dag is afdoende.
Als u zwanger wilt worden is het van belang dat uw lichaam in goede conditie is en u goed geïnformeerd de behandeling instapt. Heeft u vragen, stel ze! Ons team helpt u graag. Tijdens de behandeling kunt u soms last hebben van de hormonen. Bij klachten kunt u altijd telefonisch overleggen met de verpleegkundige.
Het gebruik van hormonen kan soms leiden tot een gevoelige buik, stemmingswisselingen, hoofdpijn en pijn bij het injecteren. Dit kan per medicijn en persoon anders zijn, zie de bijsluiters op onze website.
Ja, onder invloed van vrouwelijke hormonen (Oestrogenen) die door de rijpende ei blaasjes aan het bloed worden afgegeven, ontstaat er meer vaginale afscheiding.
Het is heel normaal dat het omhulsel weer snel naar buitenkomt, gepaard gaande met afscheiding. De werkzame stoffen die in de capsule zitten zijn dan al via de schedewand in het bloed opgenomen. Inlegkruisjes zijn meestal wel nodig. Was uzelf vaginaal niet met zeep, dit ter voorkoming van een schimmelinfectie. Mocht de schimmelinfectie echter toch optreden, dan kunt u contact opnemen via het telefonische spreekuur of via de huisarts. Geef bij de voorschrijvende arts aan dat u een kinderwens heeft en dat u bezig bent met een vruchtbaarheidsbehandeling.
U start met de Utrogestan op de avond van de HcG injectie (Ovitrelle/Gonasi). U gaat hiermee door tot de zwangerschapstest, of tot een eventuele menstruatie of tot 9 weken naar Cryo terugplaatsing.
Gebruik van hormonen kan onder andere hoofdpijnklachten geven. U mag daarvoor paracetamol innemen.
Tijdens de behandeling mag u alle medicijnen innemen die zonder doktersrecept te verkrijgen zijn. Krijgt u een recept van een arts, maak dan vooraf bij deze arts kenbaar dat u een zwangerschapswens heeft. Informeer uw fertiliteitsarts welke medicijnen u voor de behandeling gebruikt of gaat gebruiken. Gebruikt u al medicijnen voordat u met de behandeling start, geef dan uw behandelend arts door welke medicijnen dat zijn. Na de embryoterugplaatsing dient u voorzichtiger om te gaan met medicijnen. Paracetamol mag zonder overleg gebruikt worden.
Mits u het prettig vindt mag dit allemaal, tenzij u andere voorschriften heeft gekregen van het fertiliteitsteam. Bij een IVF/ICSI behandeling raden wij werken af op de dag van de punctie, doe het die dag echt rustig aan. U mag, doordat u medicijnen van ons hebt gekregen die de rijvaardigheid beïnvloeden, die dag niet auto rijden.
Ja, dat mag. Na de terugplaatsing van een embryo bij voorkeur geen röntgenstralen i.v.m. een mogelijke zwangerschap.
Ja, u kunt tijdens uw behandeling zelf een afspraak maken met onze psychologen of bij de verpleegkundigen van Extra steun.
U meldt uw positieve LH-test van maandag t/m vrijdag tussen 8.00-12.00 uur en 13.00-15.00 uur via de verpleegkundigen op nummer: 0492-36 66 34. In het weekend mag u een e-mail sturen naar: info@nijgeertgen.nl. Zet in het onderwerp: pos. LH test. In het bericht noteert u uw naam, geboortedatum, telefoonnummer waarop u te bereiken ben en de 1ste dag van uw laatste menstruatie vermelden. De verpleegkundige neemt dan contact met u op.
Nee, u hebt geen invloed om de kans op een zwangerschap te verhogen. U mag eigenlijk alles: tillen, vrijen, sporten, werken etc. U wordt met klem afgeraden verdovende middelen (drank, drugs, nicotine etc.) te gebruiken. Leef gezond, eet gevarieerd, beweeg, zorg voor voldoende rust en vermijd stressvolle situaties. Verder bent u voorzichtig met medicijnen en vermijdt u röntgenstralen.
We spreken pas van menstruatie bij helderrood bloedverlies. Bij bruine afscheiding is geen uitsluitsel te geven over het resultaat van de behandeling. U moet nog even afwachten. Pas als u een duidelijke menstruatie heeft of een negatieve zwangerschapstest op de voorgeschreven dag, bent u niet zwanger.
Afhankelijk van het aantal follikels bij uw vorige behandeling, kan er geadviseerd worden een maand rust te nemen. Is er verder geen medische indicatie en de planning laat het toe, dan kunt u direct door met de behandeling.
Bij een heteropaar ontvangt ook de mannelijke partner een factuur voor het intakegesprek (tenzij u komt voor KID-behandelingen). U heeft tenslotte samen een kinderwens en ook zijn medische voorgeschiedenis wordt geëvalueerd alsmede een sperma onderzoek. Dit is een landelijk geldende afspraak, welke zo bepaald is door de Nederlandse Zorgautoriteit.
De actuele tarieven van het intakegesprek en behandelingen kunt u vinden onder tarieven op onze website.
Dat hangt ervan af of wij een contract hebben met uw zorgverzekeraar.
- Hebben wij een contract met uw zorgverzekeraar dan wordt uw behandeling volledig (100%) vergoed.
- Hebben wij géén contract en heeft u géén vrije keuze/restitutiepolis dan wordt uw behandeling deels (70%-80%) vergoed.
- Indien u een vrije keuze/restitutiepolis heeft dan wordt, ongeacht of er een contract is met Nij Geertgen/Clinics, 100% van het marktconforme tarief vergoed.
Twijfel? Neem voor de zekerheid contact op met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u precies vertellen hoeveel er vergoed wordt als u bij ons onder behandeling gaat.
Met welke verzekeringsmaatschappijen heeft Nij Geertgen/Nij Clinics een contract? Zie daarvoor het item verzekeringen op onze website.
U krijgt de factuur thuis gestuurd omdat wij met uw zorgverzekeraar geen contract hebben. Wij verzoeken u de factuur aan ons te betalen en de factuur daarna in te dienen bij uw zorgverzekeraar. U krijgt dan, afhankelijk van uw polis, alles of een percentage van de behandeling vergoed.
Nee, er zijn in Nederland altijd kosten verbonden aan een intake met een arts. Zie daarvoor onze tarievenlijst. U bent na het intakegesprek niet verplicht ook daadwerkelijk een behandeling bij ons te starten. Ook is de kliniek niet verplicht u een behandeling aan te bieden.
Persoonlijke benadering
Nij Geertgen is een centrum waar cliënten zich prettig voelen en gehoord worden.
Veilig
Bij Nij Geertgen zit u goed; in ons centrum werken wij veilig.
Doeltreffend
Nij Geertgen staat u bij met succesvol gebleken behandelingen.
Ruime ervaring
Al onze medewerkers zijn goed geschoold, ervaren en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

